Lidé se bojí jezdit MHD a raději využívají vlastní auta. Trh s ojetinami i v době karantény roste. Současná velmi náročná zdravotní situace sice částečně zastavila běžný provoz České republiky, ale překvapivě probudila trh s ojetinami. Lidé se chtějí raději vyhýbat městské hromadné dopravě a auto je tak pro některé ideální volbou k přesunu do práce nebo na nákup. Koupit si v dnešní době nové auto v autosalonu je nemožné, ovšem některé fyzicky zavřené autobazary na situaci pohotově zareagovaly a nabízejí ojetiny online. A zákazníci na to slyší.

Předseda Asociace autobazarů Petr Přikryl k tomu dodal: „Kvůli koronaviru lidé nakupují ojeté vozy více než před vypuknutím této krize. V minulých týdnech jsme zaregistrovali zvýšenou poptávku po ojetých vozech dokonce až o 15 %. Mnoho zákazníků přitom skutečně zdůvodňovalo svůj nákup tím, že se bojí jezdit hromadnou dopravou a chtějí mít jistotu i pro případ, že budou zrušeny například příměstské autobusové nebo vlakové linky, kterými se dopravují do práce. Navíc, v případě vyhlášené karantény je především pro mimoměstské občany osobní automobil asi jedinou možností, jak se bezpečně a rychle dopravit například do obchodu, do práce nebo k lékaři.“

Jak si v době karantény koupit auto? Přes internet
Oficiálně jsou všechny autobazary z nařízení Vlády ČR zavřené. Proto přesouvají svou nabídku na internet. Zákazník si pak v pohodlí domova auto vybere, může se o něm přes telefon či online chat pobavit s prodávajícím, může si k němu sjednat pojištění a vyřešit jeho financování. Následně mu je auto přistaveno až před dům pracovníkem autobazaru. Zkuste některý z certifikovaných autobazarů, kde mají širokou nabídku prověřených vozů po celé České republice.

Zdroj: autosalon.iprima.cz