Asociace prodejců použitých automobilů – autobazarů (APPAA) zveřejnila seznam prvních členů, kteří splnili podmínky přijetí. Mezi základní podmínky patří férový přístup k zákazníkům, spolehlivé placení DPH a poskytování údajů o kontrole stavu ujetých kilometrů. Seznam členů bude pravidelně jednou měsíčně aktualizován na webu Asociace. Zájemci o nákup ojetého vozu tak jistě dostanou díky tomuto seznamu lepší představu o tom, kde nový vůz zakoupit.

Podle Petra Přikryla, předsedy APPAA, projevily zájem jak menší autobazary, tak i velcí hráči. Důvodem poptávky po členství v APPAA je snaha kvalitních prodejců sdružit se v platformě, která dbá o kultivaci trhu s ojetými vozy v České republice. Autobazary, které se stanou členy APPAA musí nově nejen splňovat podmínky férového přístupu k zákazníkům, ale také například splňovat podmínky spolehlivého plátce DPH a poskytovat údaje o kontrole stavu ujetých kilometrů do systému VinCheck.

DESATERO PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ZA ČLENA APPAA
1) Prodejce/autobazar při nabízení svých služeb sděluje zákazníkům vždy pouze pravdivé informace, podané dostatečně srozumitelnou formou. Stejným způsobem odpovídá na všechny dotazy zákazníků a nedopouští se klamavé reklamy.
2) Prodejce/autobazar provádí při příjmu vozidla do prodeje kontrolu stavu ujetých kilometrů v dostupných systémech a databázích jako např.:
kontrolatachometru.cz
vincheck.cz
zkontrolujsiauto.cz
3) Prodejce/autobazar provádí při příjmu vozidla do prodeje kontrolu právního stavu vozidla. Tedy především, zda vozidlo není předmětem exekuce nebo zatíženo právem třetích stran
4) Prodejce/autobazar vlastní nejméně polovinu prodávaných vozů
5) Prodejce/autobazar řeší veškeré reklamace v řádných lhůtách a v souladu s platnou legislativou
6) Prodejce/autobazar umožňuje zákazníkům prohlídku nezávislým odborníkem
7) Prodejce/autobazar ověřuje dodavatele vozidel v registru DPH
8) Prodejce/autobazar je u Finanční správy ČR veden jako spolehlivý plátce DPH
9) Prodejce/autobazar působí na trhu minimálně 5 let
10) Prodejce/autobazar nabízí doplňkové služby jako například financování nebo pojištění vozu

SEZNAM ČLENŮ APPAA KE DNI 17.10.2019:
Auto ESA
Auto FEST
Auto Starsy
AUTOCAR TICHÝ
AUTOMARKET EURO
Auto-Tipy
EXPERT CAR
Harmony Czech
Jama Auto
JS Autocentrum
MAMA CAR
NV Cars
RAKAR
TROTINA Auto