Auto je v dobrém stavu, prodávající také působí solidně. Skvělá koupě? Kéž by. Při nákupu na inzerát bohužel nemáte žádnou záruku, že si s novým vozem nepřivezete domů i černého pasažéra jménem covid-19. Nechcete riskovat? Zamiřte raději do certifikovaného autobazaru.

 Možná jste se ještě nerozhodli a chcete si jen prohlédnout interiér. Váháte, protože ten vůz, co jste se v něm projeli před pár dny, by byl asi lepší volba… Jak ale víte, že v kterémkoliv z aut, ve kterých jste seděli, se nevezl řidič nebo pasažér s koronavirem? Že vám to jejich majitelé odpřisáhli? Fajn, můžou to být fajn lidi, ale o nákaze přece sami ještě nemusí vědět.

Marná sláva, koupě auta v autobazaru je dnes z pohledu rizika možné nákazy mnohem bezpečnější. Z mnoha důvodů. Především všechny nabízené vozy ještě před zařazením do prodeje, projdou dezinfekcí. Aby se snaha neminula účinkem, znamená to důkladně vyčistit všechny povrchy. Nejen na první pohled viditelná místa, jako volant, řadicí páku, ruční brzda nebo ovládací prvky rádia, ale také ta méně nápadná, jako je loketní opěrka nebo ovládání nastavení sedadel. Kromě interiéru je třeba vydezinfikovat kliky z vnější strany vozu, madlo zavazadlového prostoru a taky třeba klíčky od auta. Je to pracné, ale v dnešní době nutné.

Žádný stres, auto máte před barákem

Nemusíte se bát ani kontaktu s pracovníky velkých certifikovaných autobazarů, protože ti povinně podstupují antigenní testy. Ačkoliv riziko nákazy je minimální, pro dvojnásobný klid duše zaměstnanci používají respirátory a rukavice. A ochranné pomůcky jsou připraveni nabídnout i vám.

Posledním pádným důvodem, proč si vybrat ojetinu v autobazaru, jsou návazné služby, kdy nemusíte nikam cestovat hromadnou dopravou ani se dusit v respirátoru ve frontách na úřadech. Autobazar zařídí kompletní přepis vozu a dopraví vám ho přímo před dům.

(red)